Veelgestelde vragen

Op deze pagina staan de antwoorden op de veelgestelde vragen over de Vectorworks trainingen. Staat je vraag hier niet bij? Neem dan gerust even contact op. Vul het contactformulier in of bel naar 06-255224422.

De trainingen vinden op woensdagen, donderdagen en vrijdagen plaats in ons trainingslokaal in ‘s-Hertogenbosch (Parallelweg 30) of bij jou op locatie. Liever een online training? Ook dat is mogelijk.

Ben je geïnteresseerd in een training? Meld je aan voor de gewenste training via het aanmeldformulier of mail naar info@vectorworks-spotlight-training.nl. Zodra 3 deelnemers zich hebben aangemeld, krijg je een datumprikker. Wil je niet wachten? Een alternatief is een privé-training waarbij je het volledige tarief voor 3 personen betaalt. Meld je je met een groep van 3 of meer personen aan? Dan kijken we direct naar een geschikte datum.

Ben je een beginnende gebruiker van Vectorworks? Of wil je als reeds gevorderde gebruiker je basiskennis versterken?Kies dan voor de Vectorworks Basis Cursus van 3 dagen. Vul deze naar wens aan met een andere Vectorworks cursus.

Meest gekozen combinatie: Vectorworks Basis Cursus (3 dagen) + Vectorworks Spotlight cursus (1 dag)

Het samenstellen van een maatwerk training op basis van je wensen, niveau en de beschikbare tijd is ook mogelijk.

Ook gevorderde gebruikers hebben baat bij de basistraining. Waar je bijvoorbeeld een bepaalde werkwijze hebt aangeleerd, kijken we bijvoorbeeld naar de meest efficiënte werkwijze. Mogelijk mis je nog bepaalde basistheorie of loop je tegen vragen aan. Het is een complete training die een solide basis legt voor je Vectorworks vaardigheden. Er is bovendien voldoende tijd beschikbaar voor vragen en uitleg.

Kijk voor de prijzen van de verschillende trainingen op de pagina met het overzicht van de Vectorworks trainingen. De aangegeven prijzen gelden per persoon en zijn exclusief BTW.

Voor het volgen van de Vectorworks trainingen heeft iedere deelnemer een computer of laptop nodig met een werkende installatie van Vectorworks, inclusief licentie. Je kunt ook met een demo-licentie werken. Indien je nog niet eerder een demo-licentie gehad hebt, vraag je deze heel eenvoudig zelf aan via de website van Vectorworks. Dit is een gratis proefversie van 7 dagen. Het is ook mogelijk om een maandlicentie aan te schaffen, zodat je na de training kunt blijven oefenen.

Vanaf 1 januari 2024 is  Vectorworks, alleen nog maar beschikbaar als abonnement. Kies voor een abonnement met betaling per maand of per jaar. Voor het werk in de entertainmentbranche raden we aan om te kiezen voor de Engelstalige versie. De Engelse versie heeft ook een lagere prijs dan de Nederlandse. Kijk voor de actuele tarieven op de website van Vectorworks (klik op producttaal ‘Engels’).

Vectorworks bestaat uit de basisversie ‘Fundamentals’, die je aanvult met branchespecifieke modules. De ‘Spotlight’-module is ontwikkeld voor het werk in de evenementen- en entertainmentbranche. Deze uitbreiding bevat specifieke tools en commando’s die niet in de ‘Fundamentals’-versie zitten.

Het is aan te raden om te kiezen voor de Engelstalige versie, want:

  • De ‘Spotlight’-module in de Nederlandstalige versie  is (nog) niet vertaald en nog steeds in het Engels.
  • Het raadplegen van Engelse bronnen bij vragen is veel makkelijker. Je krijgt meer resultaten te zien wanneer je zoekt op een Engelstalige functie, dan bij een Nederlandstalige zoekopdracht.
  • De Engelstalige versie is een stuk goedkoper in aanschaf dan de Nederlandstalige versie.

Het hoeven geen aaneengesloten dagen te zijn, maar het is wel te adviseren de dagen niet te ver uit elkaar te plannen zodat de lesstof nog vers in het geheugen zit. Let bij het gebruik van een Vectorworks demo-licentie op de geldigheidsduur van deze licentie.

Voor de groepstraining is het minimale aantal personen voor aanvang 3 personen. Het is echter mogelijk om een privétraining te krijgen voor 1 of 2 personen op basis van een offerte. Het maximale aantal personen voor een training hangt af van het basisniveau, maximaal 6 (beginners) tot 8 personen (Ervaring met Vectorworks of andere CAD pakketten).